FW-Techniek
foto kop FW-Techniek
FW-Techniek
Al bijna 12,5 jaar Uw Partner in Veiligheid
 HOME |  contact |  NEN1010 |  NEN3140 |  tuinbouw |  NEN60204 |  CE |  machineveiligheid   thermografie |  VACATURES |

Machineveiligheid

machines02 (108K) Werken met mensen en machines brengt risico's met zich mee. Om deze risico's te beperken en ongelukken te voorkomen is een periodieke keuring noodzakelijk. Het periodiek controleren van machines is in het belang voor de veiligheid en gezondheid van uw werknemers en uw organisatie.
Een veilige machine is herkenbaar aan de CE-markering. Voor de waarborging van voldoende machineveiligheid moet het ontwerp van de machine al veilig zijn. De CE-markering geeft aan dat de machine veilig ontworpen is.

Advies

FW-Techniek kan u adviseren in de ontwerpfase en u begeleiden gedurende het gehele proces en bij voltooiing van de machine de noodzakelijke testen uit te voeren, o.a. hoofdstuk 18 van de norm NEN-EN-IEC 60204-1 en EMC testen.
De CE-markering is verplicht binnen de landen van de Europese Unie en in Nederland. Naast de CE-markering kan FW-Techniek ook zorgen voor een goede gebruikershandleiding en onderhoudsschema.
Tevens adviseren wij u zodat u het TD en de EG-verklaring van overeenstemming op correcte wijze kan samenstellen. Ook kunnen wij u adviseren welke maatregelen nodig zijn om de veiligheid te verbeteren. Door veiligheidssystemen regelmatig te controleren op functionaliteit, en te reageren op storingen of schade, wordt het veiligheidsniveau van de machine in stand gehouden.


Klik op onderstaande foto om naar onze bijdrage aan het programma ODWZ van zondag 22 september 2017 te gaan.

kijk naar onze bijdrage in ODWZ
Normen "Machineveiligheid"

FW-Techniek is in de normcommissie NEC44 vertegenwoordigd.
Deze commissie vergadert samen met de commissie voor machineveiligheid, omdat de werkgebieden elkaar aanvullen.

Door de sterke verwevenheid van de vakgebieden WTB en Besturing/Elektrotechniek zijn wij ook actief op het gebied van algemene machineveiligheid.
Onze kracht ligt in het aanbieden van het gehele traject, van ontwerp, controle van de veiligheidsniveau's PL en SIL. Het doel van beide methoden is om veilige besturingen te waarborgen, vanuit de machinebouwer WTB is dat het Performance Level en vanuit de besturing is het Safety Integrity Level.
Onlangs (eind 2013) hebben wij in de vorm van de normcommissies NEC44 "Elektrische uitrusting van Machines" en Normcommissie 341018 "Machineveiligheid" de beide normen vertaald vanuit het Engels in het Nederlands en getracht de terminologie in beide normen gelijk te krijgen.
wetgeving
arbeidsomstandighedenbesluit
laagspanningsrichtlijn (LVD)
machinerichtlijn 2006
arbeidsmiddelenrichtlijn
EMC-richtlijn
drukvaten van eenvoudige vorm
drukapparatuur
download ZIP bestand
contact en social media
contact

Bekijk ons profiel op LinkedIn
lidmaatschappen
Klik op het logo en controleer ons lidmaatschap

Wij nemen deel aan de normontwikkeling en zijn lid van de normcommissie NEN44, voor o.a. de NEN-EN-IEC 60204-1

FW-Techniek is lid van iKeur
gegevens
Meet-en Inspectiebedrijf FW-Techniek
Bezoekadres:
Elektraweg 5
3144 CB Maassluis
Postadres:
Postbus 199
3140 AD Maassluis

T: 010 - 592 44 78
E: info@fwtechniek.nl
© 2005-2017 FW-Techniek

FW-Techniek 12,5 jaar

Meet-en Inspectiebedrijf FW-Techniek bestaat 1 juli 2017 al weer 12,5 jaar!

FW-Techniek staat voor aantoonbare kwaliteit

ISO 9001
VCA*
SCIOS scope 8


Inspectie Assimilatiebelichting

De methode voor de Inspectie van de assimilatiebelichting is aangepast aan de huidige installaties. Deze zijn groter en zijn vaak voorzien van meerdere transformatorstations. Ook zijn de kortsluitvermogens veel groter door het toepassen van eigen netten met grote WKK-installaties. Daarmee zijn de gevaren voor vlambogen sterk toegenomen en zal er zeer zorgvuldig moeten worden gewerkt om ernstige ongelukken te voorkomen.

Brand door zonnepanelen (PV-installatie)

Brand door een fout in de installatie van uw zonnepanelen kan worden voorkomen door een deskundige inspectie.
Hierbij worden de aansluitingen van de panelen onderling en de op de converter visueel en thermografisch gecontroleerd. Ook wordt de kortsluitstroom van de panelen gemeten en kan het rendement worden berekend. Een defect paneel kan de opbrengst van hele installatie drastisch reduceren!

Nieuwe NEN-EN-IEC 60204-1 bijna definitief

De nieuwe norm voor elektrische uitrusting van machines is bijna klaar om te worden vertaald in het Nederlands. Er zijn o.a. wijzigingen in de wijze van potentiaalvereffening en het gebruik van aardlekschakelaars.

Is ontbreken CE-markering onveilig?

Als je machines of producten verkoopt zonder CE-markering, zijn deze dan onveilig? Dat wil je toch niet als bedrijf! Maar je pleegt wel een economisch delict, hoe ga je daar mee om?