uw partner

in veiligheid

Offerte aanvragen

Scios inspecties

Gecertificeerd voor inspecties volgens de Scios Scope 8 EN Scope 10.

Wij zijn door Bureau Veritas gecertificeerd voor het uitvoeren van de inspecties volgens scope 8 en scope 10.
Hiermee kunnen wij onze positie als allround inspectiebedrijf behouden en kun u bij ons terecht voor alle inspecties op het gebied van elektrotechniek.

Scope 8

Scope 8 is gebaseerd op de NEN 3140 en voldoet dus aan de regelgeving voor de arbeidsomstandighedenwet.

Scope 10 en NTA 8220

Scope 10 is gebaseerd op de NTA 8220, die wordt voorgeschreven door de verzekeraars en door Scios is ontwikkeld samen met Bond van verzekeraars, Uneto-VNI en iKeur.

Controleer onze certificering op de pagina van SCIOS

Scios

Scios is opgericht als stichting die de kwaliteitssystemen voor het controleren van stookinstallaties beheert.Dat wil zeggen dat de inhoud en uitvoering van deze inspecties voldoen aan de door de overheid gestelde eisen in het omgevingsbesluit.

De stichting SCIOS beheert en ontwikkelt een kwaliteitssysteem ten behoeve van installatie-eigenaren en van inspectie- en installatiebedrijven voor de inspectie en het onderhoud van technische installaties.

Zie voor de volledige introductie de website van SCIOS.

Rol van FW-Techniek bij de ontwikkeling van deze methodiek

FW-Techniek was tijdens de ontwikkeling van Scope 8 en Scope 10 namens iKeur vertegenwoordigd in het college van deskundigen van Scios en wij hebben dus mee beslist over de haalbaarheid en kwaliteit van de aangeboden inspectie methoden.

Momenteel is FW-Techniek lid van de OC (opleidings commissie) van Scios.

Scios gecertificeerde bedrijven

Wat houdt dat in?

  • Het kwaliteitssysteem van FW-Techniek voldoet aan ISO 9001, waar wij apart voor zijn gecertificeerd, ook bij Bureau Veritas
  • De inspecteurs die de Scios inspecties uitvoeren hebben een Scios diploma Inspecteur LaagSpanning
  • De inspecteurs hebben een praktijkaudit gehad en deze wordt elke 1,5 jaar herhaald, dit zorgt voor blijvende kwaliteit en deskundigheid van de inspecteurs.
  • Voor brandrisico inspecties hebben onze inspecteurs het diploma “scope 10”-inspecteur, dat houdt in dat zij voldoende zijn onderricht om brandrisico’s te herkennen en daarop te reageren EN zij worden getoetst op hun kennis en kunde op het gebied van toegepaste thermografie in elektrotechnische installaties.

Graag vertellen wij u in tijdens een bedrijfsbezoek wat wij voor u kunnen betekenen.

Maak telefonisch een afspraak of vul het aanvraagformulier in waarvoor een kop onderaan deze pagina te vinden is.