uw partner

in veiligheid

Offerte aanvragen

NTA 8220 – Brandrisico inspectie

Met de komst van de NTA 8220 is er een deugdelijke en betrouwbare methode gekomen om een elektrische installatie te controleren op brandrisico’s. Dit is met name voor de verzekeringsmaatschappijen als Achmea, Nationale Nederlanden en Bovemij reden op deze inspectie op te nemen in hun polisvoorwaarden. FW-Techniek heeft zijn kwaliteitssysteem laten certificeren door SCIOS.

De methodiek is gebaseerd op de NEN 3140 en NEN 1010. Ook de aangesloten apparatuur wordt meegenomen in de controle, dat wil niet zeggen dat daarmee de arbeidsmiddelen op de manier zijn gekeurd als de arbeidsmiddelen richtlijn voorschrijft. Wij kunnen dat ook verzorgen kijk daarvoor op de pagina controle arbeidsmiddelen.

Gecertificeerd volgens SCIOS scope 10

Wij zijn gecertificeerd voor Scope 10. Ga naar de pagina met gecertificeerde bedrijven door op het logo van Scios te klikken.FW-Techniek is tijdens de ontwikkeling Scope 8 en Scope 10 door Frans Wilschut namens iKeur vertegenwoordigd in het college van deskundigen en wij hebben dus aan tafel gezeten met de overige vertegenwoordigers uit de installatiebranche, inspectiebranche, overheid, bond van verzekeraars en certificerende instellingen als Dekra, KIWA en Bureau Veritas.

 

VIER inspectie

De voorloper van de brandrisico inspectie is de VIER-inspectie (Verzekerings Inspectie Elektrische Risico’s).
Ook hiervoor zijn wij sinds 2015 erkend en kunnen deze inspecties nog steeds uitvoeren, omdat deze methode nauwelijks afwijkt van de inspecties volgens NTA 8220 krijgt u van ons een inspectierapport op basis van deze NTA.

Kwaliteit

U krijgt dus bij ons een inspectie van hoge kwaliteit, op een pragmatische manier uitgevoerd en duidelijk gerapporteerd, zodat u snel weer kan voldoen aan de eisen van de verzekering.
Overigens is dat voor uw eigen bedrijfsvoering ook belangrijk, want er zit geen enkel bedrijf te wachten op een incident dat de bedrijfsvoering ernstig verstoord.

 

Download ons aanvraagformulier