uw partner

in veiligheid

Offerte aanvragen

PV-Installatie

In de afgelopen jaren zijn er een groot aantal installaties aangelegd met zonnepanelen. De officiële benaming voor deze panelen is Photo Voltaïsche panelen, waardoor we praten over PV-panelen en PV-installaties.

Keuren PV-Installatie

In de nieuwe (2015) versie van de NEN 1010 staan de eisen waaraan de PV-installatie moet voldoen, hoe de overspanningsbeveiliging en de strengbeveiliging minimaal moet worden uitgevoerd. Ook is een opleverinspectie en protocol opgenomen in de NEN 1010 met een voorbeeldrapportage.

Deze rapportage hebben wij vrijwel geheel overgenomen en een paar aanpassingen gemaakt die de leesbaarheid ten goede komen.

Nu vragen een aantal verzekeringsmaatschappijen met terugwerkende kracht een opleverinspectie van de installatie. Wij kunnen dan verzorgen en wij kunnen tevens een test doen waarmee we het verwachte rendement en prestaties van de installatie kunnen bepalen aan de hand van de momentane instraling.

Deskundige inspecteurs

Wij hebben nu 3 inspecteurs opgeleid voor de inspectie van de PV-installaties en kunnen u dus goed en vakkundig van dienst zijn bij de oplever inspectie en de periodieke vervolginspecties die daarna zijn vereist. Veelal kunnen wij deze keuringen combineren met de keuring van de “normale” elektrische installatie.
uiteraard voeren wij de inspectie uit volgens de internationale norm NEN-EN-IEC 624464-1 en de NTA 8013.

 

Download hieronder ons aanvraagformulier