uw partner

in veiligheid

Offerte aanvragen

Scope 10 inspectie

De nieuwe standaard voor inspecties!

Een scope 10 inspectie is gelijk aan een brandrisico inspectie, verzekeringsinspectie en een inspectie NTA 8220.

Het belangrijkste verschil is de certificering door Scios en de mogelijkheid om op termijn de inspectieresultaten op te nemen in het register van Scios.

Wij zijn voor SCIOS Scope 10 gecertificeerd door Bureau Vertitas en wordt onderhouden op basis van de ISO 9001.

Ga naar pagina gecertificeerde bedrijven van SCIOS, klik op het Scios logo:

Ga naar gecertificeerde bedrijven

Een scope 10 inspectie bestaat uit een vastgestelde methode voor het controleren van de elektrische installatie en aangesloten apparatuur. Voornamelijk op de risico’s voor het ontstaan van brand. Een vast onderdeel daarvan is dus thermografische inspectie van de verdeelkasten.

Verder kijken we uiteraard ook of de installatie veilig is voor de mens. In het geval dat er personeel aanwezig is moet men als werkgever zorgen voor een veilige werkplek. Als er door eigen personeel ook aan de elektrische installatie wordt gewerkt dient u tevens te voldoen aan de eisen uit de NEN 3140 en kunnen wij de inspectie uitbreiden met de verplichte elementen uit de voorgeschreven methode volgens Scios scope 8.

FW-Techniek was tijdens de ontwikkeling van Scope 8 en 10 via iKeur vertegenwoordigd in het college van deskundigen van SCIOS en wij hebben dus invloed gehad op de inhoud van de technische inhoud van de certificering.

Scope 10 inspectie door gecertificeerde inspecteurs.

NTA 8220 – Brandrisico inspectie

Met de komst van de NTA 8220 is er een deugdelijke en betrouwbare methode gekomen om een elektrische installatie te controleren op brandrisico’s. Dit is met name voor de verzekeringsmaatschappijen als Achmea, Nationale Nederlanden en Bovemij reden op deze inspectie op te nemen in hun polisvoorwaarden. FW-Techniek heeft zijn kwaliteitssysteem laten certificeren door SCIOS.

De methodiek is gebaseerd op de NEN 3140 en NEN 1010. Ook de aangesloten apparatuur wordt meegenomen in de controle, dat wil niet zeggen dat daarmee de arbeidsmiddelen op de manier zijn gekeurd als de arbeidsmiddelen richtlijn voorschrijft. Wij kunnen dat ook verzorgen kijk daarvoor op de pagina controle arbeidsmiddelen.

VIER inspectie

De voorloper van de brandrisico inspectie is de VIER-inspectie (Verzekerings Inspectie Elektrische Risico’s).
Ook hiervoor zijn wij sinds 2015 erkend en kunnen deze inspecties nog steeds uitvoeren, omdat deze methode nauwelijks afwijkt van de inspecties volgens NTA 8220 krijgt u van ons een inspectierapport op basis van deze NTA.

Kwaliteit

U krijgt dus bij ons een inspectie van hoge kwaliteit, op een pragmatische manier uitgevoerd en duidelijk gerapporteerd, zodat u snel weer kan voldoen aan de eisen van de verzekering.
Overigens is dat voor uw eigen bedrijfsvoering ook belangrijk, want er zit geen enkel bedrijf te wachten op een incident dat de bedrijfsvoering ernstig verstoord.

 

Download hieronder ons aanvraagformulier