uw partner

in veiligheid

Offerte aanvragen
Verwarring

Transitie in de inspectiebranche

21 februari, 2018

FW-Techniek B.V.

Wij hebben in het afgelopen jaar hard gewerkt om de service naar onze klanten op hoog niveau te houden en waar nodig te verbeteren. Eén van de zaken die daartoe bijdragen is het met succes certificeren voor het managementsysteem ISO 9001, het veiligheidssysteem VCA* en het kwaliteitssysteem SCIOS.

Transitie in de Inspectiebranche

De inspecties die werden gevraagd door de diverse instanties en verzekeringsmaatschappijen waren allemaal gebaseerd op de NEN 1010 of de NEN 3140. Dat is niet anders, maar bij bestaande installaties was het nooit duidelijk wat, hoe en wanneer er geinspecteerd zou worden. Dat hoort ingevuld te worden door een installatieverantwoordelijke, die in heel veel installaties ontbreekt, of gewoon niet nodig is.

Dan werd er door de inspecteur bepaald wat er werd geinspecteerd en hoe.

SCIOS scope 8 en scope 10 

Nu is er door de verschillende brancheorganisaties iKeur en Uneto-VNI een methode vastgelegd die wordt gecontroleerd en beheerd door de stichting SCIOS. Scope 8 is wat de Arbo-wet vraagt en de verzekering vraagt: Verzekerings inspectie Scope 10 of een inspectie op brandrisico.

 

FW-Techniek is SCIOS-gecertificeerd.

 

Meer veranderingen binnen FW-Techniek

Wij hebben de organisatiestructuur aangepast en de activiteiten die te maken hebben met machineveiligheid en CE-markering ondergebracht in een aparte werkmaatschappij. Dat is FW-TECHNIEK CONSULTANCY BV geworden.

De inspecties blijven wij gewoon, zoals u van ons gewend bent uitgevoerd worden door FW-Techniek, maar ook daar veranderen de bedrijfsgegevens en is de bedrijfsnaam veranderd in FW-TECHNIEK INSPECTIES BV.

Wij verzoeken u om de gewijzigde gegevens op te nemen in uw administratie.